Indubitabil, brand-urile cu cosmetice coreene si-au castigat aprecierea si pe piata din Romania, ele fiind cunoscute la nivel international prin prisma calitatii si a rezultatelor oferite referitor la ingrijirea tenului si imbunatatirea aspectului acestuia. Unul dintre cele mai indragite brand-uri coreene cu renume international este Innisfree pe care l-am descoperit cu ceva timp in urma si care m-a determinat sa fiu foarte curioasa in a testa produsele lor care aveau, desigur, recenzii foarte bune.
Innisfree este un brand ce isi are originile in Coreea de sud fiind lansat in anul 2002 de Amore Pacific. Conceptul Innisfree pune accent pe natura si natural, facand referire in mod direct la Insula Jeju aflata in Coreea de Sud. Este un brand ecologic, iar produsele sale le putem gasi atat pe piata din Europa, cat si pe cea externa. Au aparut o serie de produse si in Romania, iar pe o parte dintre ele am reusit sa le testez pentru a putea veni cu cateva pareri personale si recomandari.
Mentionez ca sunt posesoarea unui ten mixt, cu tendinta de ingrasare in zona T, iar actualmente fara probleme in mod special. Cu toate ca am un ten predispus la aparitia cosurilor, in special in zona obrajilor, reusesc cu succes sa tin aceasta problema sub control, iar cele care ati mai vizitat blog-ul meu cunoasteti deja produsele care la mine au dat cel mai bun randament. Este adevarat ca le mai alternez, fiindca nevoile tenului se schimba in permanenta, si atunci trebuie sa ne adaptam.
Insa, revenind la discutia de la care am pornit, am sa va prezint in continuare cateva produse foarte bune de la brand-ul coreean Innisfree care mi-au placut in mod deosebit si care consider ca merita sa le incercati si voi.
Am sa incep cu produsele de curatare a tenului, am folosit doua variante care mi-au placut foarte mult. Este vorba despre spuma de curatare Innisfree Pore Clearing Facial Foam with Vulcanic Clusters, respectiv Perfect Cleanser innisfree sea salt. In general, cand vine vorba despre produsele de curatare a tenului, in speta spuma sau gel de curatare, am o regula personala: folosesc seara un produs mai puternic care sa imi asigure o dizolvare si o curatare optima a machiajul, prafului si impuritatilor de pe ten, iar dimineata, folosesc un produs ceva mai bland, dar evident adaptat nevoilor tenului meu. Intotdeauna am avut doua astfel de produse pe care le-am alternat si am sa incep discutia cu spuma de curatare de la Innisfree cu roca vulcanica.
Spuma de curatare pentru pori cu roca vulcanica Innisfree
Aceasta varianta de produs de curatare a tenului se prezinta sub forma de spuma si este ideala pentru tenul mixt sau gras. Curata foarte bine porii, are efect de matifiere si absoarbe sebumul. Personal, am folosit-o seara si am fost foarte incantata de modul in care reusea sa curete resturile de machiaj si reziduuri de pe ten. Sigur ca poate fi folosita fara probleme si dimineata, fiind la fel de eficienta!
Perfect Cleanser cu sare de Mare Innisfree
De aceasta data, este vorba despre un produs de curatare mult mai lejer a carei textura as putea asemana-o cu frisca. Este mult mai delicata decat produsul anterior, iar producatorii sustin ca poate fi folosit cu incredere de catre orice tip de ten. Curata pielea fara sa o usuce, iar acest lucru se datoreaza extractului de babums care mentine sanatos tenul, dar si Centellei Asiatice care reprezinta planta „minune” din produsele asiatice si a caror efecte legate de melanina au fost demosntrate. Cu alte cuvinte, poate ajuta la depigmnetarea petelor lasaste de acnee si cosuri, reusind sa normalizeze si secretia de sebum. In plus, ceramidele creeaza un strat protector la nivelul pielii pentru a mentine pielea hidratata.
Toner pentru pori Innisfree cu roca vulcanica
Nu as putea spune, in general, ca toner-ul este unul dintre produsele care imi sunt nelipsite din rutina, ca atare, recunosc ca nu folosesc zilnic, ci de cateva ori pe saptamana. Aceasta varianta de toner de la Innisfree este indicata pentru tenul mixt sau gras si are rolul de a absori uleiul si de a curata porii in profunzime, in continutul sau regasindu-se acidul lactic, un acid AHA cu rol de exfoliere usoara. Toner-ul se aplica, in principiu, dupa ce ati curatat tenul cu gel sau spuma de curatare.
In ceea ce priveste produsele hidratante, mentionez ca exista atat variante pentru tenul uscat, cat si pentru tenul mixt sau gras. Sigur ca era irelevant sa achizitionez creme pentru ten uscat stiind ca nu sunt potrivite nevoilor mele, motiv pentru care am testat atat creme, cat si produse pentru ten mixt sau gras, in special, cu rol pentru reglarea sau controlarea excesului de sebum. Au cateva variante interesante, atat de creme, cat si de masti, dar si o pudra foarte draguta, despre care voi vorbi imediat.
Crema hidratanta cu ceai verde Innisfree Green Tea Balancing Cream
Este o crema cu o textura extrem de placuta, indicata pentru ten gras, mixt sau normal, insa au si o varianta pentru tenul uscat. Textura produsului este una foarte light, care patrunde eficient, fara a lasa pelicula grasa. Contine 16 tipuri de aminoacizi ce ofera efect de hidratare, calmare, dar si anti-oxidant.
Masca Innisfree Trouble Solution Calamine
Ori de cate ori am timp si dispozitia necesara, dupa dus, imi aplic cate o masca, de regula, de tip servetel, fie pentru hidratare, calmare, curatare – in functie de modul in care imi simt tenul si ce nevoi are. Aceasta varianta de masca este una tip servetel realizata din fibre de bumbac, si contine Calamine care ajuta la ameliorarea iritatiei pielii, Centella asiatica cu proprietati de hidratare si calmare, dar si extract de ghimbir cu proprietati antiinfmalatorii, ceai verde, lemn dulce cu efect de calmare si uniformizare a nuantei tenului, precum si un mic procent de acid salicilic, un acid BHA care curata tenul.
Masca Innisfree Trouble Solution Zinc
Este o alta varianta de masca, ce contine niacinamide cu efect de reglare a secretiei de sebum, Centella asiatica cu efect de calmare si hidratare, extract de ghinbum, ceai verde, lemn dulce,arginina cu efect de stimulare a productiei de colagen si acid salicilic. In principiu, diferenta dintre aceasta si varianta precenta consta in existenta naicinamidelor, iar in acest context, o recomand persoanelor care au toleranta la niacinamide.
Pudra pulbere Innisfree No Sebum Mineral Powder
Fiindca sunt adepta pudrelor pulbere si a aspectului de ten mat, nu puteam sa nu rezist tentatiei de a incerca si pudra lor. Scopul sau este de a matifia tenul si de a mentine sebumul sub control, insa acest aspect depinde, in mod evident, de tenul fiecareia. Secretia de sebum aparuta pe parcursul zilei, in cazul meu, nu este una exagerat de mare, de aceea, produsul si-a facut treaba excelent. Aceasta este imbogatita cu minerale si extract de menta de pe insula Jeju, iar finish-ul sau este unul foarte frumos. O puteti folosi fara probleme chiar si pentru retusul machiajului pe parcursul zilei.
Asadar, acestea sunt produsele de la Innisfree pe care le-am testat pana in prezent, iar parerea mea despre el este una general buna. Avand un ten mixt, fara probleme majore si fara tendinta de senzibilizare, produsele in cauza mi s-au potrivit foarte bine si chiar imi pot crea o rutina excelenta cu ajutorul sau. Daca si voi ati folosit produsele Innisfree fie pe cele enumerate, fie alte variante, va astept cu interes la sectiunea de comentarii sa imi spuneti voi ce parere aveti despre ele. Pana atunci, sper ca v-au fost de folos informatiile pe care vi le-am oferit si ne revedem in urmatorul material!
De vreo doua luni mi am creat si eu o rutina cu produsele de la Innisfree, o parte din ele sunt si in acest articol. Imi plac foarte mult, sunt minunate. Merita incercate!